Hoppa till innehåll


Foto
- - - - -

MotoGP 2018


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Jögga

Jögga

    Legend

  • Administratörer
  • 5 600 Inlägg:
  • LocationMilkyway

Postad 08 april 2018 - 21:10

Säsongen är igång och första rejset i Doha var väl inte det bästa jag sett, men helt OK. The usual suspects gjorde upp om det, Viñales trivs inte riktigt på Yamahan verkar det och Lorenzo verkar uppgiven på Ducatin medan Dovvi vinner.

 

Så kom kaoset på Termas de rio Hondo, hela gridden utom Miller drar i depå innan start för att starta på slicks istället för regndäck. En massa diskuterande innan beslut om hur dom ska ställa upp och när dom kommer runt från uppvärmningen drar Marquez tjyvstopp. Springer igång hojen på startplattan, kör fel väg och ställer upp.

 

Där fick han en ride through och kom ut som nittonde, körde som en riktig galning nästan ikull Aleix Espargaro, fick lov att släppa en placering, fortsatte att köra som en galning och tog sig upp (relativt utan incidenter) till sjunde innan han helt tappade hjärnan och körde ikull Rossi.

 

Så, medan Crutchlow, Zarco och Rins gjorde upp om segern tog sig Marquez även förbi Viñales och körde i mål på femteplats innan han fick +30 sekunder på sluttiden i straff och missade poäng, klassificerad p18. Han lyckades även bli mer hatad av VR46 fans och ESA-fans och jag fattar inte att han undkom svartflagg med det han gjorde på startplattan.

 

Spännande var det i alla fall, men det suger att Rossi blev offer för Marquez huvudlösa körning.


  • 0